Declaració

Periodes Clau

2000 – 2008 I BARCELONA – NEW YORK I De la Figuració a l’abstracció. Obra de petit i mig format: alfabets poètics que representen una desfragmentació de la vida, missatges honestos i oberts, projeccions menudes que ens parlen de l’avenir, tot triant històries del passat i fent-ne un ús iconogràfic i simbòlic dels objectes, els colors o les textures. Les peces estan traçades sobre el realisme historio-gràfic i la seva descomposició gráfica.
2009 – 2013 I BARCELONA _ GRANOLLERS I Obra de petit i mig format sobre llenç i paper . Recerca del llenguatge plàstic com a estil pictòric. Jocs compositius d’espai en petit format. Exploracions dels limits gràfics i la projecció de la realitat. Consolidació de la tècnica.
2014 – 2020 SANT CELONI I Després d’un llarg període de reclusió i creixement humà, es dedica a la revisió de totes les col·leccions, el seu ordre i catalogació, aixi com la seva digitalització. Resorgiment de la paleta cromàtica inicial, austeritat en la linia, cos i arquitectura. La dona en el context actual.
Detalls de l’obra Fragments I Desfregaments: Flor I Desordre I Buscant I 2002 I Papers i objectes trobats sobre fusta i cartró I Barcelona I 21 x 30 cm

Detalls de l’obra Limits i Transfronteres I 2010 I Papers i sobre lli I Barcelona , Granollers I 145 x 100 cm 

Detalls de l’obra Emot I Emocionari I 2016 I Papers sobre paper I Sant Celoni I 20 x 41 cm i 30 x 45 cm

Temàtica i tècnica plàstica

Dos focus creatius

L’ésser humà i la seva relació amb l'espai, concepció arquitectònica i social. Predomini de simplicitat gràfica i força visual per juxtaposició o subtracció d’elements. Cerca de la línia per l’efecte de traç per l’ús d’eines tallants, joc de gruixos i ombres projectades sobre el pla. Cerca de la precisió i l'excel·lència tècnica i gust per l’apropiació del color trobat en revistes i altres suport.

Relat històric, traçat íntim d’addició d’objectes, iconografia i simbologia que configuren un relat eclèctic amb un resultat estètic dens i profund, on la improvisació i l’atzar i tenen un paper decisiu. Diàleg entre la figuració i l’abstracció. Fragmentació i ús de material trobat : esgarrar, trencar, estripar , tallar, adherit, enganxar, clavar. Barreja elements quotidians, capses de fòsfors, papers retallats, revistes i diaris, entrades de cinema, papers de tot tipus juxtaposant imatges.

Una relació mestissa

Tècnica mixta multidisciplinar

A l'obra s'observa una primera fase expansiva on la rapidesa és crucial, zones amples i definides que van concretant-se i determinen l'obra sencera, matèrica alhora que detallista, perfilada amb molta pulcritud. Cada element manté amb el seu proper una relació complexa d'orígens: retalls d'antigues edicions o revistes, colors brillants i satinats de revistes actuals, objectes trobats papers fins suaus i molt especials d'infinitat d'origens tots en harmonia.

Díptic Limitació I Collage sobre lli I Sèrie Limits I 2010  I Papers sobre lli I Barcelona – Granollers I 200 x 100 cm  

"...Se trata de una operación de lenguaje...

como en un montaje cinematográfico..."

M. Guerrero , “Del Collage a la apropiación” I Suplement Cultura #181 | La Vanguardia I 17 de Desembre 2005
Collage I Movie I 2010 I Collage de papers i cinta d’embalar sobre paper I Barcelona I 39,5 x 29,5 x 1,3 cm

Localització

Tots els drets reservats / anna sorribas cervantes / © 2020